Prince’jesdag Purple Picks Poll 2016

Landgenoten -of moeten we zeggen: ‘Dearly Beloved’…

Vandaag is de derde dinsdag van september. Prinsjesdag. Traditiegetrouw de dag waarop de Nederlandse regering haar Miljoenennota presenteert bij monde van de Koning der Nederlanden tijdens de Troonrede. Waarin met talloze omwegen wordt uitgelegd hoe ons land er voor staat. En waarin tevens de plannen van het Kabinet worden gepresenteerd om de toestand waarin ons land verkeert hetzij vlot te trekken, hetzij te verbeteren.

Dearly Beloved, voor ons is het echter Prince’jesdag. Een dag die we niet willen aangrijpen om stil te staan bij het treurige feit dat het morgen 5 maanden geleden is dat ons aller Prince overleed, maar om stil te staan bij zijn geweldige en zeer omvangrijke oeuvre. Wij, de leden van het Purple Picks kabinet, doen dat natuurlijk al geruime tijd elke 7e, 17e en 27ste van de maand, wanneer wij weer verslag doen van een herbeluistering van een album van Zijne Purperen Hoogheid.

Tot op de dag van vandaag heeft het Purple Picks kabinet maar liefst 21 albums herbeluisterd. Heeft het zich bezig gehouden met het analyseren van 293 liedjes. En zich door 1.345 minuten muziek geworsteld. Vaak moeiteloos, soms ook op het tandvlees. Want niet elk Prince-nummer of -album is een walk in the park of prettige ontdekkingsreis; soms is het gewoon uitermate hard werken. Een opoffering zelfs.

Maar, Dearly Beloved, dat doen we voor u. En dat doen we met liefde. Liefde voor de muziek van een van de grootste genieën die de muziek heeft voortgebracht. En uit al die vaak briljante, en soms ook minder goede liedjes hebben wij de regelmatig zeer moeilijke taak op ons genomen daaruit de essentiële nummers te kiezen. Echter, we leven in een democratie, en u, mede-Prince fan (of gewoon liefhebber van zijn muziek) heeft daarin ook een stem.

Het is volgens het Purple Picks kabinet tijd om de balans op te maken, en het is aan u om mede te bepalen wat van die essentiële nummers van die 21 albums die we tot nu toe hebben herbeluisterd de meest essentiële is. Wij beseffen dat ook dat een schier onmogelijke opdracht is. Maar soms moet u niet vragen wat Purple Picks voor u kan doen, maar wat ú kan doen voor Purple Picks. En vanaf deze plaats danken bij u bij voorbaat van harte voor uw inzet.

Let’s go crazy!

Uw premiers,

Edgar en Marthijn

Prince’jesdag Purple Picks Poll

Wat is jouw favoriete of meest essentiële Prince-nummer uit de 70s, 80s en 90s? Laat het ons weten, jouw stem telt!


[* maximaal 3 nummers per decennium]

3 gedachten over “Prince’jesdag Purple Picks Poll 2016

  1. Gelukkig is Lovesexy als 1 track neer gezet, want andees was ik daar al 3 votes aan kwijt geweest. Eigenlijk kon ik de 80s niet minder dan 4 tracks kiezen. Heb toch When Doves Cry moeten laten sneuvelen, ondanks dat het daar voor mij mee begon.

Geef een reactie