Uitslag Prince’jesdag Purple Picks Poll 2016

Het stof is neergedaald, de stemmen zijn geteld. We zijn aangenaam verrast door de vele stemmen die zijn uitgebracht op de eerste Purple Picks Poll en met name de hartstocht waarmee mensen hun favoriete nummers ondersteunden. Bij deze de uitslag.

De strijd om ‘Essential 1970s Prince‘ was niet bijster spannend. Uit onze reviews kwamen slechts vijf nummers naar voren waarop te stemmen was en al vrij snel bleek dat I Wanna Be Your Lover hier zou gaan winnen. Dit werd uiteindelijk de top 3:

  1. I Wanna Be Your Lover (36.84%)
  2. Bambi (29.82%)
  3. I Feel For You (17.54%)

De veldslag om ‘Essential 1980s Prince‘ was harder, maar er was dan ook veel meer om uit te kiezen. Opvallend is dat er niemand heeft gestemd op tracks van misschien wel de meest besproken schijf uit die periode, The Black Album. Anderzijds heeft Lovesexy als compleet album relatief veel stemmen gekregen. De top 3 is misschien voor de hand liggend, maar hier kan niemand het mee oneens zijn:

  1. Purple Rain (11.88%)
  2. Sometimes It Snows In April (10.89%)
  3. Sign “O” The Times (8.91%)

De essentiële Prince in de 90s bleek een weerbarstige strijd. Het is duidelijk dat zijn werk in deze tumultueuze periode gemengde gevoelens oproept. Van de drie decennia is er het minst gestemd op de 90s. Los daarvan zagen wij al vrij snel een top 3 opdoemen, maar de onderlinge strijd tussen die nummers was tot op het laatst spannend. Dit is uiteindelijk de door jullie gekozen ‘Essential 90s Prince‘:

  1. Joy In Repetition (13.59%)
  2. The Question Of U (12.62%)
  3. The Love We Make (10.68%)

De volledige lijst met uitslagen vind je op de originele Prince’jesdag Purple Picks Poll-pagina. Gezien de honderden stemmen die de binnen zagen komen en de diverse berichtjes die we hierover kregen, starten we vanaf volgende maand een maandelijkse nieuwe poll. Stay tuned!

Geef een reactie