Dubbele dosis Prince 12″ op Black Friday

Nadat eerder de Sexy MF picture disc werd aangekondigd en weer teruggetrokken, blijkt nu dat volgende week vrijdag tijdens de zogenaamde ‘Black Friday’ van Record Store Day twee oude Prince 12″ singles opnieuw worden uitgebracht. Het betreft Raspberry Beret en Let’s Pretend We’re Married.

pp_raspberry12inchVan Raspberry Beret bestonden in 1985 Amerikaanse en Europese versies. Voor de verzamelar van verschillende versies en b-kantjes was het allemaal niet heel overzichtelijk destijds, temeer niet daar je nog niet online verschillende serienummers naast elkaar kon leggen. De Europese versie bevatte destijds Raspberry Beret (Extended Remix) 6:36 en Hello (Extended Remix) 6:29. De Amerikaanse bevatte Raspberry Beret (New Mix) 7:25 en She’s Always In My Hair (New Mix) 6:48. Beide b-kantjes doken vervolgens ook elk op hun beurt weer op andere singles die van Around The World In A Day werden getrokken op. Het blijkt – logisch, Black Friday is een Amerikaans fenomeen – de Amerikaanse versie te zijn die volgende week opnieuw wordt uitgebracht. She’s Always In Ny Hair in de ‘New Mix’ is dan de b-kant. Essentiële kost, wat ons betreft.

Let’s Pretend We’re Married kwam oorspronkelijk uit in 1982 en de reissue bevat de 7:20 durende versie van het nummer, met Irresistible Bitch (4:11) als b-kant. Dat zijn dan weer geen nummers die het ‘essentieel’-stempel hebben ontvangen hier op Purple Picks, maar dat laat onverlet dat het toch wel erg fantastische nummers zijn.

pp_pretend12inchBeide heruitgaven zijn op het oog exacte kopieën van de 12″-singles zoals deze in de jaren tachtig zijn uitgebracht. Zoals de recente reeks LP’s die Warner aan het uitbrengen is ook vrij exact is nagemaakt van het origineel. Waarbij het wel opvallend is dat het zo iconische Paisley Park-label inmiddels nergens meer genoemd wordt en volledig is vervangen door NPG Records.

De Sexy MF picture disc die van oorsprong (in een beperkte oplage van 5000 wereldwijd) is aangekondigd voor Black Friday maar van de releaselijst verdween, is naar verluidt verplaatst richting Record Store Day in april 2017. Ook dit is een vrijwel exacte replica van wat eerder (in dit geval in 1992) al in de winkels lag.

Als Warner naast de LP’s ook alle 12″ en picture discs opnieuw gaat uitbrengen, gaan verzamelaars een dure tijd tegemoet, terwijl andere verzamelaars de waarde van hun in de loop der jaren vergaarde items hierdoor zullen zien dalen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Het is in ieder geval nog niet bekend wat beide releases gaan kosten. Ze zullen vrijdag 25 november verspreid worden over de diverse deelnemende platenwinkels in Nederland, dezelfde dag dat ook verzamelaar PRINCE4EVER uitkomt. Meer informatie over Black Friday hier: http://recordstoreday.nl/black-friday/

Geef een reactie