17 Days…

“You’ve been gone seventeen days
Seventeen long nights”

Het zal je niet zijn ontgaan, PurplePicks.net heeft een tijdje op paars gestaan. Het heengaan van Prince hakt er bij ons enorm diep in. Het bericht op donderdagavond 21 april dat er een levenloos lichaam was aangetroffen in Paisley Park deed de wereld in een grote ‘blur’ veranderen. Het sneeuwde verdorie in april, het was exact 31 jaar nadat hij samen met Wendy & Lisa zijn magische en over het verlies van een dierbare handelende Sometimes It Snows In April opnam. Het zou toch verdorie niet…?

De bevestiging enige tijd later dat het hier daadwerkelijk Prince betrof sloeg de wereld onder onze voeten weg. Dat klinkt wellicht dramatisch, maar het betreft hier iemand die meer dan dertig jaar het leven van ons, maar ook dat van miljoenen anderen heeft gevormd met zijn muziek. Bij elk liedje horen herinneringen. In elke noot ligt een stukje van ons eigen leven beklonken. Als een persoon je ontvalt die je nooit hebt ontmoet, maar wiens werk zo onlosmakelijk onderdeel is van wie je zelf bent, voelt dat als het wegvallen van een naaste.

Voor ons had het even geen zin meer om met iets triviaals als het beoordelen van zijn albums bezig te zijn. Hoe kan je iets zinnigs over een album als Batman, daar waren we tenslotte gebleven, schrijven als je overmand bent door emoties? Daarom ging PurplePicks.net even op paars. Uiteraard gaan we wel door. Natúúrlijk gaan we door. Want meer dan ooit moet de muziek gevierd worden.

To be continued…