Read Time:2 Minute, 47 Second

Vanaf 8 maart 2018 is de officiële Prince-expositie My Name Is Prince drie maanden lang te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. My Name Is Prince wordt door Brand New Expo naar Nederland gehaald en accentueert de speciale band die muzieklegende Prince had met ons land. Speciaal voor de tentoonstelling is dan ook kleding, instrumenten en beeldmateriaal verzameld met een Nederlands tintje.

Zilveren Camera-winnaar Andreas Terlaak stelt zijn iconische in 2013 geschoten Prince-beeld uit Paradiso ter beschikking. Ook Rob Verhorst, een van de weinigen die vrijwel al Prince’ legendarische tournees in de 80s en 90s fotografeerde, is voor My Name Is Prince in zijn archieven gedoken. Brand New Expo heeft daarnaast een groep Nederlandse fans/kenners geselecteerd en bij My Name Is Prince betrokken. Onder meer als VIP tour guides zullen zij de bezoekers met kennis en passie vertellen over Prince’ leven en werk. Rechtstreeks uit de archieven van Prince’ iconische studiocomplex Paisley Park komt volledige outfit die Prince in 2014 in de Ziggo Dome droeg, inclusief de custom VOX gitaar waarop hij zijn laatste solo op Nederlandse bodem gaf.

My Name Is Prince de bezoekers aan de hand van honderden unieke items, variërend van Prince’ iconische kledingstukken en instrumenten tot handgeschreven teksten, volledig onder in Prince’ wereld. Het materiaal geeft een bijzondere inkijk in het leven, de creativiteit en de unieke visie van één van ’s werelds meest talentvolle artiesten ooit. Het is nog niet duidelijk of (en waar) My Name Is Prince na de Beurs van Berlage nog te zien zal zijn. Na de succesvolle looptijd in de Londense O2, vinden Prince’ erven het belangrijk dat in ieder geval Nederland de mogelijkheid krijgt om de magie van Paisley Park te ervaren.

De komst van My Name Is Prince naar Amsterdam maakt dan ook een cirkel rond. Prince’ eerste niet-Amerikaanse optreden vond in 1981 in poptempel Paradiso plaats. De Sign “O” The Times-film werd in 1987 voor Nederlands publiek geschoten en voor de tv-registratie van de Lovesexy ’88 Tour in Dortmund was op Prince’ verzoek niet alleen het opnameteam, maar ook het publiek Nederlands. Tijdens zijn allerlaatste Nederlandse show nam Prince afscheid door te zeggen dat de Nederlandse fans ‘naar zijn huis’ Paisley Park moeten komen. De komst van My Name Is Prince naar Amsterdam stelt de Nederlandse fans daartoe in de gelegenheid.

“Zijn visie was dat Paisley Park op een dag geopend voor het publiek zou zijn”, aldus Angie Marchese, director of archives bij Paisley Park. Zij is in Amsterdam aanwezig om de realisatie van My Name Is Prince te overzien. “Deze tentoonstelling verwezenlijkt zijn droom en maakt zijn wereld toegankelijk voor een groot publiek.” Prince’ nabestaanden zijn erg trots dat ze deze tentoonstelling naar Amsterdam kunnen brengen. “We weten zeker dat Prince hier zelf ook heel blij mee zou zijn”, aldus Prince’ familie, die nauw bij de samenstelling van My Name Is Prince betrokken is. “Voor ons is hij voor altijd onze broer, die niet alleen uitgroeide tot een van de meest veelzijdige componisten van zijn tijd, maar ook tot een entertainer en muzikant die zijn gelijke niet kende. Hij heeft zijn werk en leven altijd willen delen met zijn trouwe fans. Nu hij er niet meer is, zetten wij die gedachte voort.”

Meer info over de expositie op de officiële site van My Name Is Prince

Previous post LOtUSFLOW3R (2009)
Next post My Name Is Prince podcast

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *