Prince-week in De Vorstin 13 tot en met 20 april

Het Hilversumse poppodium De Vorstin organiseert van 13 tot en met 20 april een Prince-week. Op 21 april is het drie jaar geleden dat Prince overleed, het podium wil zijn erfenis in ere houden met een afwisselend programma.

Beautiful Strangers (voorheen de Prince Tribute Band) opent op vrijdag 13 april de week met A Celebration of Prince. Beautiful Strangers is in 2016 in De Vorstin ontstaan. Diverse muzikanten speelden toen na het overlijden van het genie een memorial-concert en dat was zo’n succes, dat ze bij elkaar zijn gebleven. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij. Hun set bestaat niet alleen uit interpretaties van Prince’ grootste hits, maar bevat ook vergeten pareltjes uit zijn catalogus.

Op 16 april kan je in de grote zaal van de Vorstin de legendarische film Purple Rain zien van Prince. Een Prince-week is immers niet compleet zonder deze film. Neem een diep-menselijk verhaal van overleving en triomf, een actuele soundtrack van de beste bands en de indrukwekkende aanwezigheid plus muzikaal talent van de super-rockster Prince – muziek in levende lijve – en je krijgt wat Rolling Stone ‘de knapste en spiritueel meest ambitieuze rock-‘n-roll movie ooit gemaakt’ noemt.

Op woensdag 17 april wordt in samenwerking met We Speak Music een grote Prince Popquiz georganiseerd. Verwacht veel muzikale fragmenten, videos, anekdotes, moeilijke vragen en vooral heel veel muziek van His Royal Badness. Dus sla de biografieën er nog eens op na en luister je goed in, trommel al je mede-Prince-Fans op, want al die kennis ga je nodig hebben tijdens deze avond. Maar dit is niet ‘your average popquiz’. Zo zijn er diepgaande vragen en unieke rondes, maar ook worden er tussendoor korte colleges gegeven. Dit gebeurt door Edgar Kruize, auteur van het boek Prince: The Dutch Experience en redacteur van PurplePicks.net, en jooZt mattheij, hoofdredacteur van Princevault.com. Ook hebben we speciaal voor de quiz een vraag laten inspreken door voormalig Prince-bandlid St. Paul Peterson! Garantie dat je naar huis gaat met meer Prince-kennis dan waarmee je kwam.

Op 18 april kan je genieten van Rave Un2 the Year 2000 op groot scherm in de grote zaal van de Vorstin. Rave Un2 The Year 2000 is de naam van de concertregistratie van Prince’s millenniumwisselingsconcert “Rave Un2 The Year 2000”. Er worden nummers gespeeld van het album Rave Un2 the Joy Fantastic, maar ook nummers uit Prince’s kluis, wereldhits van Prince en een aantal nummers van The Time.

De afsluiting van de Prince-week is op 20 april, middels een concert van Judith Hill, een protégé van Prince. De Amerikaanse is achtergrondzangeres geweest van Stevie Wonder, Elton John en Michael Jackson, maakte met Prince het fraaie album Back In Time en bracht in 2018 Golden Child uit. Het album werd door critici gezien als één van de beste soulpopplaten van het jaar.

Koop je een ticket voor één van de vijf evenementen, dan ontvang je een actiecode voor 25% korting op de rest van de evenementen! De actiecode staat op je ticket.

  • 13 april – A Celebration of Prince (by Beautiful Strangers)
  • 16 april – Purple Rain (film)
  • 17 april – Prince Quiz
  • 18 april – Prince | Rave Un2 the Year 2000 (concertregistratie)
  • 20 april – Judith Hill

[bron: persbericht De Vorstin, 20 maart 2019]