The Prince Estate en Warner Records brengen deluxe heruitgave uit van Sign “O” The Times

The Prince Estate en Warner Records kondigen de deluxe heruitgave aan van Sign “O” The Times. Dit superdeluxe formaat komt op 25 september uit en bevat meer dan 60 track die nooit eerder zijn uitgebracht. Daarnaast zijn er ook twee complete concertopnames op terug te vinden, inclusief het enige concert dat Prince ooit deed met Miles Davis.

Met muzikale ideeën en songteksten die vandaag de dag nog net zo relevant klinken als toen ze in 1987 voor het eerst werden uitgebracht, slaagde het iconische dubbelalbum Sign “O” The Times erin Prince te vatten in een periode van volledige heruitvinding. Het was het eerste album dat Prince uitbracht na het uiteenvallen van The Revolution en bevatte 16 nummers die hij opnam tussen 1985 en 1987.

Op 25 september brengt The Prince Estate, in samenwerking met Warner Records, Sign “O” The Times opnieuw uit via alle fysieke, digitale en streamingpartners, waarbij het klassieke album voor de allereerste keer wordt geremasterd. De super deluxe edition is met in totaal 92 audiotracks op acht cd’s en 13 vinyls (180g) tot nu toe de diepste duik in Prince’s kluis. Het biedt fans al het audiomateriaal dat Prince officieel heeft uitgebracht in 1987, evenals 45 nooit eerder uitgebrachte studionummers die tussen mei 1979 en juli 1987 werden opgenomen en een complete live audiovoorstelling van zijn concert tijdens de Sign “O” The Times Tour in Stadion Galgenwaard in Utrecht op 20 juni 1987.

De remaster wordt uitgebracht in de volgende formaten:

  • Super Deluxe Edition (8CD+DVD / 13LP+DVD / audio-only download and streaming)
  • Deluxe Edition (3CD / 4LP 180g vinyl / download and streaming)
  • Remastered album (2CD / 2LP 180g peach vinyl / download and streaming)

De Super Deluxe editie bevat ook een gloednieuwe dvd met het volledige, niet eerder uitgebrachte concert op oudejaarsavond in Paisley Park op 31 december 1987, wat Prince’s laatste uitvoering van de Sign “O” The Times Tour tour was en zijn enige samenwerking op het podium met jazzlegende Miles Davis.

Deze uitvoering bevat ook een hardcover boek van 120 pagina’s met ongeziene handgeschreven teksten voor veel van de nummers uit die tijd, waaronder de hits ‘U Got The Look‘, ‘I Could Never Take The Place Of Your Man‘ en ‘Hot Thing‘. Het boek werd vervolledigd met gloednieuwe notities van Prince’s creatieve peers en vrienden Dave Chappelle (met fotograaf Mathieu Bitton), Lenny Kravitz, Prince’s ingenieur Susan Rogers, Daphne A. Brooks, William R. Kenan (Jr. Professor Afrikaans-Amerikaanse studies en genderstudies bij Yale), Minneapolis radiopersoonlijkheid Andrea Swensson en auteur Duane Tudahl.

Daarnaast bevat de set ook iconische, ongeziene beelden uit het tijdperk van de belangrijkste fotograaf van Prince in het midden van de jaren tachtig tot begin jaren negentig, Jeff Katz, plus afbeeldingen uit zijn archief, waaronder originele analoge tapespoelen en studio-trackingbladen.

The Sign “O” The Times Tour Super Deluxe Edition schijnt een forensisch licht op de creatieve output van deze unieke muzikant, songschrijver, producer en performer op een kantelmoment in zijn carrière en demonstreert waarom zijn werk over de hele wereld nog steeds zoveel passie en liefde opwekt.

Als collector’s item hebben fans de mogelijkheid om een genummerde 7” singles box set (1987 exemplaren) te bestellen (geproduceerd door Third Man Pressing in Detroit). Deze bevatten geremasterde audio voor alle vier officiële 7” singles die werden uitgebracht in 1987, twee officiële Warner Records Promo singles, een nieuwe 7” single die twee versies bevat van het nooit uitgebrachte ‘Witness 4 The Prosecution‘. Deze set is beschikbaar via de officiële Prince Store en Third Man Records Store (verzending voor of op 14 augustus).

Witness 4 The Prosecution (Version 1)‘ is nu beschikbaar op alle digital download en streamingplatformen. De track is ook terug te vinden in Super Deluxe set. Het nummer werd opgenomen op 14 maart 1986 in Prince’s Galpin Blvd. home studio en was origineel bedoeld om op het uitgestelde Dream Factory-album te verschijnen.

[bron: Warner Music persbericht, 25 juni 2020]