Prince Estate en Warner Records brengen niet eerder uitgebrachte demo van Prince uit

Het veelgeprezen Prince album Controversy – oorspronkelijk uitgebracht op 14 oktober 1981 – bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit te vieren brengen The Prince Estate en Warner Records een andere verborgen parel uit de legendarische Paisley Park-kluis uit, namelijk een nooit eerder gehoorde solo-demo-opname uit 1979 van Do Me, Baby.

Do Me, Baby (Demo) zal uitgegeven worden in twee limited edition fysieke releases: een speciale replica cassette single en een 7 inch single op paars vinyl. De cassette komt met het originele source format die decennialang in de kluis van Prince’s Paisley Park is bewaard. Het vinyl komt samen met handgeschreven lyrics van het nummer. Deze fysieke releases zijn nu beschikbaar voor pre-order. Do Me, Baby (Demo) is vanaf vandaag digitaal te beluisteren.

‘Do Me, Baby’ staat bekend als middelpunt van het Controversy album uit 1981. Prince heeft het nummer jaren eerder opgenomen. Een demo met Prince en zijn beste vriend André Cymone werd opgenomen in 1978. Een jaar later nam Prince de track solo op tijdens een opname sessie voor Prince in Alpha Studios in april 1979.

[bron: Warner Music persbericht, 14 oktober 2021]